Podľa  rozhodnutia  Konferencie biskupov Slovenska zo dňa 28.3.2020 sa kvôli koronavírusu nekonajú v kostoloch verejné sväté omše až do odvolania. Veľká noc bude teda tento rok slávená bez účasti veriacich, v duchu dekrétov, ktoré biskupským konferenciám zaslala Kongregácia pre Boží kult a disciplínu sviatostí.
Pozývame Vás  k súkromnej modlitbe v rodinách a tiež k  sláveniu online denných aj sviatočných obradov, ktoré počas týchto dní môžete sledovať prostredníctvom TVLUX, RTVS2, Rádia Lumen, Rádia Mária, či online prenosov na internete z našich kostolov.


Stanovisko KBS k zákazu verejného slávenia bohoslužieb  

List, v ktorom hovorca KBS približuje chvíle, v ktorých sa rodilo rozhodnutie vedúce k zákazu verejných bohoslužieb

Hovorca KBS nám v tomto liste zároveň ponúka podnet k zamysleniu a uvažovaniu, aby nám tento čas nebol len časom bolesti, smútku a hnevu, ale tiež, aby priniesol v našich životoch i v životoch našich veriacich potrebné duchovné ovocie.

Výzva na modlitbu od predstaviteľov dvoch európskych biskupských konferencií. 

Stiahnúť (PDF, 345KB)


  • Kto má záujem , ešte stále sú  posvätené bahniatka v predsieni kostola k rozobratiu domov. 
  • Časopis Naša diecéza je v súčasnosti v elektronickej verzii v pdf formáte – odkaz na časopis
  • Rodinná súťaž v karanténe Farnosť sv. Jakuba v Kysuckom Novom Meste vyhlasuje rodinnú súťaž, ktorá chce byť inšpiráciou ako správne využiť čas povinnej karantény. Do súťaže sa môžu zapojiť rodiny a jednotlivci, ktorí patria do Dekanátu Kysucké Nové Mesto.  Začiatok je na slávnosť Zvestovania Pána 25. marca 2020 a koniec bude závisieť od situácie v našej krajine. Každý týždeň vždy v stredu sa vyhlásia úlohy pre rodiny aj pre jednotlivcov.  Hodnotiť sa bude po každom kole o zaujímavé ceny a po skončení všetkých kôl bude záverečné vyhodnotenie o super ceny .  Do súťaže sa môžete kedykoľvek zapojiť. Milí súťažiaci, buďte vynaliezaví a tvoriví. Veríme, že ako jedna veľká rodina spoločne prežijeme krásne a požehnané chvíle, ktoré upevnia naše vzájomné vzťahy s Bohom, s najbližšími,  ale i k sebe samým.   Všetky potrebné informácie nájdte na www.farnostknm.sk

 

  • Texty k sláveniu veľkonočného trojdnia, resp. niektorých dni  “na doma” pre tzv. domácu cirkev, avšak pri zachovávani toho, že sa bude sledovať aj online bohoslužba…

    Stiahnúť (PDF, 175KB)

  • Vyhlásenie Kongregácie pre východné cirkvi Zbierka pre Svätú zem 2020

    Stiahnúť (DOCX, 14KB)


Odkazy na sledovanie svätých omší a pobožností 

Rádio LUMEN – www.lumen.sk       odkaz
 
denne – 8:30 h, 18:00 h.

Televízia LUX – www.tvlux.skfacebookYouTube:     odkaz

Farnosť   KNM

TKKBS  – Prenosy svätých omší a iného duchovného programu


Modlitby v čase pandémie 

Sedembolestná Panna Mária, Patrónka Slovenska, prosíme ťa o tvoju pomoc a ochranu. Vypros uzdravenie chorým, ochraňuj zdravotníkov, ktorí sa o nich starajú a odvráť šírenie choroby. Oroduj za nás, ktorí sa k tebe s dôverou utiekame.

 

Aktuálne informácie 6. 4. 2020